INFO EN VERSLAGEN

 

SINGLES

KOPPELS

JEUGD

180

100+FINISH

 

 

 

Inschrijven koppels tot 11.00 uur, kosten per persoon: € 2,-

Aanvang koppels om 11.30

Inschrijven singles tot 13.30 uur, kosten per persoon: € 3,-

Aanvang singles om 14.00

 

Om 11.30 begint de dag met het koppeltoernooi. Dit toernooi wordt vanaf het begin af aan gespeeld volgens het knock-out principe met een open loting. Win je de eerste partij, dan stroom je door naar de winnaarsronde, verlies je de eerste partij, dan stroom je door naar de verliezersronde.

 

Om 14.00 begint vervolgens het singletoernooi. Dit jaar wordt er begonnen met het seeden van de top vier van het klassement. Bij de eerste ranking zal dit de top vier van het eindklassement van 2014-15 zijn, vervolgens wordt elke ranking de top vier van de huidige jaargang geseed. Het singletoernooi wordt begonnen in poules van vier of poules van vijf. Bij een poule van vier gaan de nummers één en twee naar de winnaarsronde en de nummers drie en vier naar de verliezersronde. Bij een poule van vijf gaan de nummers één, twee en drie naar de winnaarsronde en de nummers vier en vijf naar de verliezersronde. In poules van vier geldt het format drie legs spelen (501), in poules van vijf geldt het format best of drie legs (501).

 

Puntentelling:

De puntentelling wordt vanaf onderaan opgebouwd en geldt zowel voor de koppels als de singels. Begin je in de eerste ronde van de verliezersronde? Je ontvangt dan één punt. Voor iedere gewonnen wedstrijd krijg je één punt extra. Het kan voorkomen dat je een vrijloting naar de tweede ronde krijgt, je krijgt dan direct twee punten. Het winnen van de finale levert je echter niet één extra punt op, maar twee. Vervolgens rekenen we door vanaf het aantal punten van de winnaar van de verliezersronde. Begin je in de eerste ronde van de winnaarsronde? Je ontvangt dan één punt meer dan de winnaar van de verliezersronde. Ook hier bestaat de kans op een vrijloting, je krijgt dan direct twee punten meer dan de winnaar van de verliezersronde. Ook in de winnaarsronde levert elke winstpartij je een extra punt op, behalve wanneer je de finale wint: deze levert je twee extra punten op.

 

Voorbeeld:

VR eerste ronde: 1 punt

VR tweede ronde: 2 punten

VR kwartfinale: 3 punten

VR halve finale: 4 punten

VR finalist: 5 punten

VR winnaar: 7 punten

 

WR eerste ronde: 8 punten

WR tweede ronde: 9 punten

WR kwartfinale: 10 punten

WR halve finale: 11 punten

WR finalist: 12 punten

WR winnaar: 14 punten

 

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

 

 Data van de rankingen: